Update

Peter R. de Vries voorkomt liquidatie

De politie heeft dinsdag in Amsterdam een 51-jarige man opgepakt die opdracht zou hebben gegeven tot een liquidatie. Dat gebeurde nadat misdaadverslaggever Peter R. de Vries belangrijke informatie hierover had doorgegeven. De verdachte verscheen vandaag voor de rechter-commissaris, die besloot dat hij nog zeker 2 weken moet blijven vastzitten.

ANP/Redactie
© Brunopress Beeld
© Brunopress

De politie pakte maandag ook al drie mannen op wegens betrokkenheid bij de voorbereidingen van de afrekening. Onder hen is een 18-jarige man die de opdracht voor de huurmoord kreeg. Deze drie zijn inmiddels weer op vrije voeten, al dan niet onder voorwaarden.

Opdrachtgever
De politie noemt het opvallend dat de man die de opdracht kreeg, zijn opdrachtgever heeft gefilmd. Op het videomateriaal is te horen hoe zij de huurmoord bespreken. De politie zegt dat deze man op eigen initiatief opnames heeft gemaakt en dus niet op verzoek van Peter R. de Vries.

Conflict
De geplande liquidatie heeft vermoedelijk te maken met een conflict in de escortbranche. De zaak kwam aan het rollen toen twee mannen zich bij de redactie van De Vries' tv-programma meldden met de mededeling dat iemand uit die wereld een concurrent wilde vermoorden. De kwestie komt in april op tv.

Meer over