Peter R. de Vries directeur van nieuw advocatenkantoor

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries gaat aan de slag als algemeen directeur van een nieuw Amsterdams advocatenkantoor.

Het Parool
Het kantoor heeft zich gespecialiseerd in internetcriminaliteit Beeld anp
Het kantoor heeft zich gespecialiseerd in internetcriminaliteitBeeld anp

De zoon van De Vries, Royce de Vries, is als advocaat eveneens betrokken bij het kantoor, dat De Vries & Kasem heet. Andere partner zijn de advocaten Khalid Kasem en Yasemin Ay.

Het kantoor gaat zich richten op internetcriminaliteit, mediarecht en civielrecht.

De Vries is geen advocaat en zal ook niet in procedures optreden, laat het kantoor weten. Alleen op 'uitdrukkelijk verzoek' van cliënten bemoeit de misdaadverslaggever zich met een zaak. De benoeming tot algemeen directeur is afgestemd met de Orde van Advocaten.

Noodkreten
De Vries over zijn nieuwe carrièrestap: "Ik ontvang dagelijks een groot aantal hulpverzoeken en noodkreten van slachtoffers, nabestaanden, verdachten en meer. In veel van die zaken is een advocaat onontbeerlijk." Als directeur van De Vries & Kasem hoopt hij deze mensen 'beter te kunnen bedienen'.

"Met name op het gebied van internetcriminaliteit staan slachtoffers vaak in de kou. Een advocatenkantoor kan daarin veel bereiken," aldus De Vries.

Het kantoor is gevestigd in Zuidoost, in een pand waar ook PR Sportmanagement BV huist. Dit bedrijf is eveneens van vader en zoon De Vries.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over