Pete Doherty treedt in juli op bij Live at Amsterdamse Bos

De Engelse singer-songwriter Peter Doherty geeft met zijn nieuwe band Puta Madres komende zomer een concert in het openluchttheater van het Amsterdamse Bos.

ANP
null Beeld ANP
Beeld ANP

Dat heeft boekingskantoor Friendly Fire bekendgemaakt.

Doherty, bekend geworden als een van de twee bandleiders van de Britse band The Libertines, brengt in april het eerste album van zijn nieuwe band uit, getiteld Peter Doherty & The Puta Madres.

The Libertines waren een van de meest spraakmakende Britse bands van de eerste jaren van deze eeuw maar gingen in 2004 uit elkaar. In 2014 volgde een serieuze hereniging met een concert in het Londense Hyde Park en een tournee waarbij ook Nederland werd aangedaan.

Live at Amsterdamse Bos
Het optreden van Doherty is onderdeel van Live At Amsterdamse Bos, een reeks concerten die tussen mei en september op die locatie worden gehouden. Andere acts die daar zullen optreden zijn: A Tribute to 2016, John Butler Trio, Band of Horses, De Dijk, Paul Carrack en de Edwin Evers Band.

De concerten van Edwin Evers Band en De Dijk zijn al uitverkocht. Kaarten voor het concert van Doherty zijn vanaf komende vrijdag 1 februari te koop.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over