Langs de velden

Persoonlijk record voor Samuel, Giacon plaatst zich op WK

Schermer Daniël Giacon heeft zich op het WK voor het onderdeel floret geplaatst en sprinter Jamile Samuel heeft een persoonlijk record op de 200 meter gelopen. Dit en meer bij ons wekelijkse rondje langs de velden.

Curt Simons
Jamile Samuel Beeld ANP
Jamile SamuelBeeld ANP

Amateurvoetbal
Eric Heerings is de nieuwe coach van zondag derdedivisionist OFC. Heerings volgt de naar de amateurs van Ajax overgestapte Yuri Rose op en was al assistent-trainer bij de club uit Oostzaan.

Met Heerings, die eerder onder andere trainer was bij de amateurs van Ajax wil OFC promotie naar de tweede divisie bewerkstelligen. De club versterkte zich daarom onder andere met Tim Ruder,Frank Schilder, Chakib Tayeb, Kevin Westmaas en Alje Wiltenburg van De Dijk.

Atletiek
Jamile Samuel heeft bij de Diamond League in Londen een persoonlijk record op de 200 meter gelopen. De atlete uit Zuidoost kwam in een nieuwe toptijd van 22,37 als vijfde over de finish. Het oude persoonlijk record van Samuel was 22,56.

De sprintster bleef in Londen Dafne Schippers voor. De wereldkampioene van 2017 werd in een tijd van 22,42 zesde. De race werd gewonnen door de Amerikaanse Jenna Prandini: 22,16.

Samuel is dit seizoen goed in vorm. Ze werd vorige maand in Utrecht zowel op de 100 meter als de 200 meter Nederlands kampioen.

Honkbal
Japan heeft de Haarlem Honkbalweek gewonnen door in de finale Taiwan met 5-0 te verslaan. Het was de vierde keer dat de Japanners het toernooi in Haarlem wonnen. Taiwan had de finale bereikt door zaterdag met 7-5 te winnen van Nederland.

Bij Oranje begon Amsterdam Pirateswerper Rob Cordemans in dat duel op de heuvel. De routinier werd na drie punten van Taiwan in de vierde inning echter gewisseld.

Schermen
Daniël Giacon heeft zich bij het WK schermen in China voor het hoofdtoernooi op het onderdeel floret geplaatst. De 17-jarige schermer uit Aalsmeer haalde door een 15-13 overwinning op de Maleisiër Hans Yoong een plek bij de beste 64 floretschermers van de wereld.

Giacon (SchermCentrum Amsterdam) is de enige Nederlandse mannelijke floretschermer die aan het WK meedoet. Hij treft dinsdag in de eerste ronde van het WK met Timur Safin direct een zware tegenstander. De Rus staat momenteel op de zevende plaats op de wereldranglijst en hij won bij de Olympische Spelen van 2016 in Peking een bronzen medaille.

Lees het interview met Daniël Giacon: 'Pennen, pollepels, alles was een zwaard'

Daniël Giacon Beeld Ernst Coppejans
Daniël GiaconBeeld Ernst Coppejans

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over