Personeel woningcorporatie mag op reis

ROERMOND - Het voltallige personeel van woningbouwcorporatie Wonen Zuid mag dit jaar op kosten van de baas op studiereis naar het buitenland.

Wonen Zuid, met 150 werknemers in vestigingen in Roermond, Heerlen en Nuth, zegt zo het personeel op cultureel vlak te willen bijscholen.

De 150 medewerkers - van secretaresse tot directeur - mogen zelf bepalen waar de studiereis naar toe gaat. Ze kunnen kiezen uit vijf bestemmingen: Suriname, Turkije, Marokko, Slowakije en Polen. Ze verblijven daar drie tot vijf dagen.

De kosten worden geschat op 200.000 euro, maar Wonen Zuid wil daarop niet reageren . "Dat valt bij ons onder de interne bedrijfsvoering," zegt een woordvoerder.

De huurdersvereniging Op het Zuiden, die de belangen van Wonen Zuidhuurders behartigt, vindt de reizen 'uiterst merkwaardig', gezien het economische tij. "De corporatie heeft zelfs enkele weken geleden te kennen gegeven dat ze krap bij kas zit," zegt bestuursadviseur Arie Kuijper.

"Dat er af en toe een reis wordt gemaakt door werknemers om wat te leren, is niet erg, maar dat het voltallige personeel vijf dagen op reis moet, roept bij mij toch de nodige vraagtekens op.

Bovendien wordt al het geld van de woningbouwcorporatie opgebracht door de huurders. Dat feit alleen al is voldoende reden om er uitermate zorgvuldig mee om te gaan," aldus Kuijper. (HET PAROOL)

Meer over