Perry onder vuur om jachtverblijf met naam 'Niggerhead'

De Republikeinse presidentskandidaat Rick Perry is in de verdediging gedwongen door de racistische naam van een jachtkamp dat zijn familie leasete.

Emma van der Wateren
Rick Perry. Beeld REUTERS
Rick Perry.Beeld REUTERS

Perry's rivaal Herman Cain, ook kandidaat voor de Republikeinen, bekritiseerde Perry vanwege een steen bij de ingang die de naam van het kamp droeg: Niggerhead. Perry's campagne liet weten dat zijn vader de woorden had overgeschilderd kort nadat de familie het kamp in gebruik nam, begin jaren '80. De campagne ontkende niet dat het woord werd gebruikt als naam voor het kamp, maar deze naam zou al snel zijn veranderd toen de familie het land gebruikte.

Maar de Washington Post, die gisteren naar buiten kwam met het verhaal, meldt dat volgens ooggetuigen het woord soms nog zichtbaar was in de jaren '80 en '90. Deze zomer zou de tekst ook nog enigszins te zien zijn.

Cain, de enige zwarte presidentskandidaat voor de republikeinen, vond dat Perry te ongevoelig reageerde op vragen over het woord. 'Dat gouverneur Perry jaren in dat kamp komt om te jagen, zonder het woord van de steen te halen en het kamp een nieuwe naam te geven, geeft blijk van ongevoeligheid', aldus Cain. 'Er is geen slechter of negatiever woord dan het N-woord.'

Meer over