Penelope Cruz in sexy campagne tegen bont

Penelope Cruz en dierenrechtenorganisatie PETA sloegen de handen in elkaar voor het maken van een sexy campagne tegen het gebruik van bont in de modewereld. De timing is goed, want binnenkort is het weer tijd voor de New York Fashion Week.

Redactie
©PETA Beeld
©PETA

PETA komt nooit celebrities te kort om hun acties tegen dierenleed te steunen, maar deze keer hebben ze wel heel goed gemikt met deze Spaanse schone. Penelope Cruz staat dan ook bekend als een zeer grote dierenliefhebber.

Anti bont
De campagne 'Give fur the cold shoulder' mikt op New York, Londen en Milaan. In Manhatten staat al een 21 meter hoog billboard met 'Penelope fot PETA', strategisch geplaatst aan Madison Square Garden, net op tijd voor het begin van Fashion Week.

Yvonne Taylor van PETA is razend enthousiast: 'Penelope Cruz is al verschenen op elke 'best-dressed' lijst ter wereld en wat je ze nooit zal zien dragen, is bont! We konden ons geen beter icoon wensen om de moderne, glamoureuze vrouw te vertegenwoordigen die weet dat er niets of niemand moet sterven om er uit te zien als een godin.'

Engagement
Met deze actie plaatst Penelope zich overtuigend op het lijstje van bekende vrouwen die geëngageerd zijn om op te komen tegen onnodige dierenmishandeling. Michelle Obama, Eva Mendez en Carla Bruni-Sarkozy weren eveneens bont af.

Samen met haar man, Javier Bardem, heeft Penelope Cruz al heel wat katten en honden gered uit het asiel. Ze is dan ook regelmatig te zien met haar geliefde viervoeters, zelfs tijdens interviews. Ook haar ouders moeten haar engagement ondersteunen. Volgens de site PetSugar heeft Penelope wel eens de gewoonte om tijdens tripjes naar Madrid dieren te redden en ze mee te nemen naar haar ouderlijk huis.

Meer over