Peijs stopt als Commissaris van de Koningin in Zeeland

Karla Peijs gaat weg als Commissaris van de Koningin in Zeeland. Ze heeft de koningin gevraagd haar per 1 maart 2013 ontslag te geven. Peijs heeft ontslag gevraagd omdat gezien haar leeftijd (67) ze een eventuele tweede termijn niet zal kunnen uitdienen. Ze begon in 2007 in Zeeland. Dat liet de provincie Zeeland vandaag weten.

Karla Peijs Beeld ANP
Karla PeijsBeeld ANP

Peijs heeft zich namens Zeeland onder meer ingezet voor het behoud van de Hedwigepolder. Daarom noemde ze het mislukken van het Catshuisberaad een 'superramp' voor haar provincie. Door die gebeurtenis lijkt het erop dat die polder toch nog in z'n geheel onder water moet. Peijs wil daarom dat het kabinet een investering van 20 miljoen euro doet in Zeeuws-Vlaanderen. 'Er is zo met de mensen daar gesold over het al dan niet ontpolderen van de Hedwigepolder, dat ze dat wel verdienen.'

Die 20 miljoen moet komen uit de besparing die ontstaat, nu het plan van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) om op drie plaatsen te ontpolderen niet door de Kamer kwam. Waarschijnlijk zal Vlaanderen eisen nu de volledige Hedwigepolder onder water te zetten. Dat plan is 20 miljoen goedkoper.

undefined

Meer over