Parool.nl Weekendtips: Ontdek de Gouden Eeuw of ga wijn proeven in Almere

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u elke week een aantal tips voor het weekend.

Redactie
null Beeld ANP
Beeld ANP

Gezamenlijk het Vliegenbos opruimen
De stichting W.H. Vliegenbos houdt zaterdag een schoonmaakactie in het bos. Vanaf 13.30 uur is iedereen die een handje wil helpen, van harte welkom in het nieuwe clubhuis van Scouting Wartburg (links naast de camping). De koffie en thee staan klaar. Na afloop van de schoonmaakwerkzaamheden wordt een borrel gedronken. Ook kleine schoonmakers zijn van harte welkom. Het stadsdeel zorgt voor afvalgrijpers en vuilniszakken. Er wordt gewerkt van 14 tot 16 uur. In verband met de catering graag aanmelden: vliegenbos@gmail.com

Gouden Eeuw ontdekken in het Amsterdam Museum
Tijdens de eerste zondag van de krokusvakantie kan het hele gezin terecht in het Amsterdam Museum. Een suppoost leidt de bezoekers door de tentoonstelling De Gouden Eeuw, proeftuin van onze wereld. In het museum krijg je meer te weten over hoe het leven er toen uitzag en wat de Gouden Eeuw zo bijzonder maakt. De rondleidingen worden tussen 14 en 15 uur gegeven en zijn gratis (naast de entree voor het museum). Amsterdam Museum, Nieuwezijds Voorburgwal 359.

Klassiek op zondag
Huis van de buurt Het Schouw presenteert zondag een klassiek concert met Fumiko Morie op de viool en Filipa Meneses op de viola da gamba. Morie en Meneses studeren allebei aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en hebben veel ervaring met het geven van concerten, zeggen de organisatoren. De muzikanten spelen overmorgen werken van onder anderen Marin Marais, Carl Friedrich Abel en Johann Sebastian Bach. Aanvang 13.30 uur, Dollardplein 2. De gasten betalen 2,50 euro inclusief koffie of thee.

Sprookjesfestival in de krokusvakantie
Kinderen hoeven zich deze vakantie niet te vervelen. Het Ostadetheater, Rialto en bibliotheek Cinetol organiseren namelijk het jeugdfestival Sprookjes in de Krokus. Tijdens dit tweejaarlijks terugkerende culturele festival bieden de organisaties een divers cultureel programma voor kinderen van twee tot twaalf jaar aan. De eerste activiteit begint zondag om 15 uur en het festival is zondag 23 februari afgelopen. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.ostadetheater.nl.

Bijzondere wijn proeven in de Stadsboerderij
Liefhebbers van een wijnproeverij en andere geïnteresseerden in wijn kunnen zondag terecht bij een proeverij van De Wijnparade in de stadsboerderij. In de commerciële organisatie De Wijnparade hebben elf wijnimporteurs zich verenigd. Zij zorgen voor een proeverij met zo'n vijftig wijnen van kleine wijnboeren uit Europa. Voor 7,50 euro kan de wijn geproefd worden. De proeverij duurt van 14 tot 17 uur en naderhand een doosje wijn aanschaffen kan - maar is uiteraard niet verplicht. Stadsboerderij Almere, Kemphaanpad 14.

Meer over