Paris Hilton krijgt geen miljarden

BOSTON - Paris Hilton kan fluiten naar de erfenis van haar grootpapa Barron Hilton, de zoon van de stichter van de gelijknamige hotelketen, Conrad.Dat staat althans in de Boston Herald. Barron Hilton maakte deze week bekend dat hij al zijn miljoenen in een stichting gaat stoppen die door droogte geplaagde dorpen in Afrika helpt: de reeds bestaande Conrad H. Hilton Foundation.

Jerry Oppenheimer, schrijver van 'House of Hilton: From Conrad to Paris: A Drama of Wealth, Power and Privilege' had de stap van Barron wel verwacht: ''Hij is ernstig in verlegenheid gebracht door de manier waarop de naam Hilton door Paris wordt bezoedeld.''

Conrad Hilton begon zijn imperium in 1919. In 1944 richtte hij genoemde stichting op. Ze heeft tot nog toe 560 miljoen dollar gespendeerd aan goede werken door onder anderen nonnen.

Paris is overigens een van de vele achterkleinkinderen van Conrad. Ze werd 'beroemd' door een ranzige homevideo ('One night in Paris') op het internet en door opvallend gedrag in het openbaar. Eerder dit jaar zat ze in de bak wegens rijden met drank achter de kiezen. Inmiddels is ze bezig haar artistieke horizon te verbreden. Ze bereidt zich voor op een naaktscène in de veelbelovende rolprent The Hottie en the Nottie. (ANP)

undefined

Meer over