Overvallers brengen gestolen sportwagens terug

In een buitenwijk van het Australische Sydney hebben autodieven een reeks peperdure sportwagens gestolen. De dieven brachten de wagens later doodleuk terug zonder een schrammetje, meldt The Daily Telegraph.

Redactie
De Lamborghini Murcielago kregen de dieven niet mee van de eigenaar. © epa Beeld
De Lamborghini Murcielago kregen de dieven niet mee van de eigenaar. © epa

Acht gemaskerde overvallers vielen afgelopen donderdag op klaarlichte dag binnen in de autozaak in Burwood, waar ze het personeel en de eigenaar bedreigden met vuurwapens en messen. Buiten hielden nog eens acht criminelen de wacht.

Lamborghini Murcielago
De overvallers reden weg met vier sportwagens, en wilden ook een oranje Lamborghini Murcielago meenemen. Eigenaar Terry Mullens, een bekende renpaardeigenaar, zette zijn leven op het spel en weigerde de criminelen zijn pronkstuk te laten stelen. 'De Lamborghini krijg je niet... deze wagens zijn mijn leven', riep hij de overvallers toe.

Buit
De criminelen gingen vervolgens aan de haal met een Porsche Cayenne 2, een BMW M3 coupé, een zwarte BMW 335i coupé en een zwarte Range Rover Sport. 26 uur later stonden de racewagens echter opnieuw voor de deur van de onthutste Mullens. Ze verkeerden allen nog steeds in perfecte staat.

Motorbendes
De politie heeft vijf mensen opgepakt die banden zouden hebben met motorbendes. Het gaat om mannen van 24, 26, 27, 29 en 30 jaar, die gisteren de showroom binnenstapten en geld eisten van de eigenaar. Ze worden aangeklaagd voor afpersing.

Meer over