Update

Overval op belwinkel in Staatsliedenbuurt en café in Zuid

Een belwinkel in de Staatsliedenbuurt en een café in de Rivierenbuurt zijn vannacht overvallen. Bij beide overvallen werden medewerkers met een vuurwapen bedreigd.

Redactie
De belwinkel in de Van der Hoopstraat Beeld Google Maps
De belwinkel in de Van der HoopstraatBeeld Google Maps

Drie mannen drongen kort na middernacht de belwinkel aan de Van der Hoopstraat binnen. Er ontstond een korte worsteling, waarna de mannen te voet wegvluchtten. Zij hebben niets buitgemaakt.

Even later gebeurde hetzelfde bij café Blek in de Waalstraat. Terwijl er meerdere klanten in de kroeg aanwezig waren, bedreigde een man de barman met een wapen en eiste geld. Met een onbekende buit sloeg hij even later op de vlucht.

Eerder op de avond werden ook al een zonnestudio aan de Pieter Calandlaan en een winkel op het Gerard Douplein in De Pijp overvallen.

Opschudding
De politie zegt niet te kunnen zeggen waardoor het komt dat er in korte tijd veel overvallen worden gepleegd in Amsterdam. Zaterdag zorgde de overval op een juwelier in de Jan Evertsenstraat voor veel opschudding. Bij die overval werd ook geschoten. Eerder op de dag was een tabakszaak in Bos en Lommer al het doelwit van overvallers.

Een politiewoordvoerder kon niet zeggen of er sprake is van een stijging in het aantal overvallen en wijst er op dat het aantal overvallen landelijk daalt. Of er in de periode voor de zomer meer overvallen worden gepleegd dan gedurende de rest van het jaar, is niet bekend. De politie ziet wel een stijging in het aantal overvallen als het langer donker is, in de maanden oktober en november.

Meer over