Plus

Overgewaaid uit Brabant: Ribs Factory

Elke dag openen er nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Ribs Factory.

MISHA MELITA
null Beeld Mats van Soolingen
Beeld Mats van Soolingen

De Ribs Factory: van Eindhoven tot Apeldoorn zijn ze ermee bekend, maar voor Amsterdam is het nieuw. De nieuwste vestiging van de Brabantse spareribsketen beslaat drie pandjes op de Amstelstraat, maar is alsnog de kleinste Ribs Factory van het stel.

Zo vlak bij het Rembrandtplein belooft het vooral toeristen te lokken, maar restaurantmanager Irene van Setten (27) verwacht ook locals: "Ik denk dat het zeventig procent toerist en dertig procent Amsterdammer zal zijn. We zitten dicht bij de Stopera en de Pathébioscoop, dus als je daar een keer heen gaat, kun je eerst hier voordelig wat eten."

De man of vrouw met de kleine beurs moet zich aangesproken voelen door Ribs Factory en van Setten wil er graag een huiselijke sfeer creëren, maar lang tafelen wordt het niet: "Het eten staat snel op tafel." Het label fast food gaat haar echter te ver. "Dat is van een andere kwaliteit."

Geheime marinade
Spareribs en burgers domineren het menu. Van maandag tot donderdag kosten die euro10,95, met uitzondering van de Big American. De Ribs Classic gaat in het weekeinde voor euro14,50 over de toonbank en komt met 'een geheime marinade'. Van Setten: "Nee, daar kan ik echt niets over loslaten".

De favoriete spareribs van de manager zijn de Jack Daniel's Spareribs (euro14,50), gemarineerd in de whiskey. Voor vegetariërs is er een maaltijdsalade geitenkaas (euro14,50).

Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl

Ribs Factory
Amstelstraat 16-20
www.ribsfactory.nl/amsterdam

Meer over