Oudjaarsgrap aardbevingen Groningen valt fout

Een oudejaarsgrap over aardbevingen is slecht gevallen bij de regionale omroep voor Groningen, RTV Noord. Vanmorgen kreeg de omroep diverse meldingen over een klap en mogelijke aardbevingen uit de omgeving van Grootegast, Doezum en Kornhorn. Een beller meldde zelfs dat er scheuren in zijn huis waren ontstaan.

Archiefbeeld van een inwoner die scheuren aanwijst die verschenen na aardbevingen in Groningen eerder dit jaar. Beeld anp
Archiefbeeld van een inwoner die scheuren aanwijst die verschenen na aardbevingen in Groningen eerder dit jaar.Beeld anp

De omroep nam daarop contact op met het KNMI, maar daar kon men de bevingen niet bevestigen. Het bleek te gaan om een stunt van de Doezumer Oudjaars Ploeg, die inmiddels excuses heeft aangeboden aan RTV Noord.

'We hebben onze excuses aangeboden voor het feit dat we de omroep melding hebben laten maken van de bevingen. Maar veel spijt hebben we eerlijk gezegd nu ook weer niet. Ons ging het er om aandacht te vragen voor het feit dat bevingen tot nu toe alleen nog zijn voorgekomen in Noord-Groningen.

Wij zijn echter bang dat de bevingen zich uitbreiden, ook naar West-Groningen, richting Friesland. Daar wilden wij aandacht voor vragen, en we denken dat dat wel gelukt is', aldus Jorn Broersma, voorzitter van de Doezumer Oudjaars Ploeg.

Meer over