Ouders zedenzaak willen dat advocaat voor hen spreekt

Een aantal ouders van slachtoffers wil dat hun advocaat in de rechtszaal vertelt wat de Amsterdamse zedenzaak voor hen heeft betekend. De rechtbank besloot eerder nog dat de ouders alleen zelf mogen spreken. Advocaat Richard Korver vraagt de rechtbank in een vandaag verstuurde brief echter om hier op terug te komen.

ANP/Redactie
Advocaat Richard Korver. © ANP Beeld
Advocaat Richard Korver. © ANP

De inhoudelijk behandeling van de zaak tegen de verdachten Robert M. en Richard van O. begint 12 maart. De rechtbank oordeelde in december dat ouders van slachtoffertjes de gelegenheid krijgen het woord te voeren. Zij nam daarmee een voorschot op toekomstige wetgeving van staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid).

Enkele ouders willen graag dat Korver het woord namens hen voert omdat ze daar zelf te emotioneel voor zijn. Dat mag van de rechtbank dan weer niet. De advocaat noemt dit 'een beetje bezopen'. Volgens diezelfde toekomstige wetgeving zou dit namelijk wel degelijk mogelijk zijn. 'Ik denk ook dat Teeven hier vreemd tegenaan kijkt.'

De advocaat vertegenwoordigt de ouders van 44 slachtoffers. 21 van deze ouderparen spreken zelf tijdens de rechtszaak, 14 willen graag dat Korver dat voor ze doet.

Meer over