Ouders willen alsnog vervolging Albert Drent

Het gerechtshof in Amsterdam moet justitie opdragen oud-eigenaar Albert Drent van het kinderdagverblijf Het Hofnarretje te vervolgen of in elk geval nader onderzoek naar hem te doen. Ouders van slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak en BOINK (de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang) hebben dit verzoek ingediend bij het hof. Hun advocaat Richard Korver maakte dit vanmiddag bekend.

ANP
Directeur Albert Drent van kinderopvang 't Hofnarretje verlaat in december 2010 onder politiebegeleiding het filiaal aan de Van Woustraat in Amsterdam. © ANP Beeld
Directeur Albert Drent van kinderopvang 't Hofnarretje verlaat in december 2010 onder politiebegeleiding het filiaal aan de Van Woustraat in Amsterdam. © ANP

De hoofdverdachte in de zedenzaak, Robert M., werkte in Het Hofnarretje en zou daar ook slachtoffers hebben gemaakt. Een groep ouders had aangifte gedaan tegen Drent. Zij menen dat de oud-directeur van het misbruik wist of had moeten weten en dat hij daar dan ook medeplichtig aan is.

Het Openbaar Ministerie besloot in november echter om Drent niet te vervolgen. Volgens justitie heeft hij niet geweten van het misbruik en is hij ook niet vanwege zijn functie strafrechtelijk verantwoordelijk te houden. De ouders en BOINK noemen die beslissing 'een onjuiste'.

Drent heeft Het Hofnarretje inmiddels verkocht. Tegenwoordig heeft het kinderdagverblijf een nieuwe naam: Tuintjes Zuid.

Robert M. heeft toegegeven dat hij 87 zeer jonge kinderen heeft misbruikt. Het OM vervolgt hem voor 67 van die zaken. De zaak tegen M. en zijn echtgenoot en medeverdachte Richard van O. komt in maart inhoudelijk voor de rechter en zal weken duren.

Meer over