PlusNet Open

Osteria La Lotteria

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: La Lotteria

Steffi Posthumus
La Lotteria Beeld Lin Woldendorp
La LotteriaBeeld Lin Woldendorp

Midden in de grijze kantorenjungle op de Zuidas staat 's lands meest duurzaam gerenoveerde gebouw. Onder het imposante dak dat uit 949 zonnepanelen bestaat en regenwater verzamelt voor gebruik in het pand huist het kantoor van de Goede Doelen Loterijen en restaurant La Lotteria.

Daar hebben ze niet alleen aandacht voor het milieu, maar gaan ze ook verspilling van talent tegen: het bedrijf leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op in de horeca. Momenteel zijn het er zeven: twee in de bediening en vijf in de keuken.

Een keuken waar menig chef van droomt: ruim, met spiksplinternieuwe apparatuur. Tikkeltje overdreven voor een simpele osteria? "We verzorgen ook de bedrijfskantine van de Goede Doelen Loterijen," zegt bedrijfsleider Harm te Wierik. Dat verklaart direct de restaurantnaam.

Altijd prijs
La Lotteria is kleurrijk: de groene velours stoelen, bloemige tegelvloer, antieke kasten en oranje muur zorgen voor een ongedwongen sfeer.

Te Wierik: "Je laptop openslaan aan de lange tafel en een middag werken kan net zo makkelijk als een avondje romantisch dineren. We zijn er voor iedereen: voor de buurt, de Zuidas en de mensen in dit kantoorpand."

Geen zorgen: je hoeft geen Zuidas-salaris te hebben of de jackpot te winnen om hier te kunnen eten. Je betaalt 7,50 euro voor een pizza Margherita, 12,50 euro voor de 'signa­ture' ravioli met sinaasappelcrumble. Voor 5 euro tik je er een glas pinot grigio bij weg. Altijd prijs in deze loterij.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

La Lotteria

Beethovenstraat 200
020 8965137
lalotteria.thecolourkitchen.com

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over