Oranje paleis: here we come

Het EK voetbal is bijna vergeten, Wimbledon afgelopen, de Tour de France halverwege en de Olympische Spelen komen eraan. Hoog tijd dus voor een eerste grootscheepse verhuizing van goederen naar Londen. Alexandra Palace : here we come. Over enkele weken is dat een oranje paleis.

Interieur van het Alexandra Palace in het Noorden van Londen. In het complex wordt het toekomstige Holland Heineken House van de Olympische Spelen 2012 gevestigd. Beeld anp
Interieur van het Alexandra Palace in het Noorden van Londen. In het complex wordt het toekomstige Holland Heineken House van de Olympische Spelen 2012 gevestigd.Beeld anp

Liefst 50 containers verlieten maandag de haven van Amsterdam om straks het Holland Heineken House in volle glorie te kunnen presenteren als kolossale 'huis- en hoskamer' van NOC*NSF. De Zoeterwoudse brouwer liet weten dat behalve fusten bier en taps onder meer ook mineraalwater, frisdrank, koffie, plastic bekers, serviesgoed, koelkasten, kabels, podium- en standmateriaal en 130.000 polsbandjes aan boord zijn.

De voorbereiding op het 11e HHH begon 2 jaar geleden, maandag werd officieel een begin gemaakt met de metamorfose van de Londense accommodatie. Op het moment van opening zal de crew 450 leden tellen. In totaal worden er zo'n 110.000 gasten verwacht.

Meer over