Update

Oranje op EK voetbal tegen 'groen' Duitsland

De Duitse voetbalploeg speelt komende zomer op het EK enkele wedstrijden in een groen tenue. Dat maakte de voetbalbond DFB vandaag bekend. Het thuisshirt van de 'Mannschaft' blijft het vertrouwde wit-zwart; het groen wordt gebruikt voor 'uitwedstrijden'.

ANP/Redactie
null Beeld

'Groen is de kleur van de hoop en past daardoor precies bij onze ambities voor het EK', aldus aanvoerder Philipp Lahm. Duitsland speelt op 29 februari tegen Frankrijk voor het eerst in het groen.

De 'Mannschaft' is op het EK de tweede tegenstander in de groep van het Nederlands elftal. Nederland speelt dan volgens het speelschema van de UEFA een thuisduel, dus is het mogelijk dat Oranje tegen een 'groen' Duitsland speelt.

Nike presenteert op 23 februari het nieuwe uitshirt van Oranje. Het elftal van bondscoach Bert van Marwijk treedt een week later in de oefeninterland tegen Engeland op Wembley aan in dat nieuwe tenue.

Het is nog niet bekend wanneer de kledingsponsor het thuistenue van Oranje voor het EK onthult. Eerder lekte al uit dat het om deze shirts zou gaan.

null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over