Opnieuw twee boekwinkels Polare verkocht

Curator Kees van de Meent heeft vandaag opnieuw twee winkels van de failliete boekhandelketen Polare verkocht. Het gaat om de vestigingen in Tilburg en Den Bosch, bevestigde hij.

Polare Rotterdam Beeld anp
Polare RotterdamBeeld anp

De boekwinkel in Tilburg komt in handen van de familie Mutsaers van de gelijknamige boekhandel in die stad. Het is nog niet bekend onder welke naam de Polare-winkel in de Tilburgse Emmapassage verder gaat. De nieuwe eigenaren maken dat later deze week bekend.

De familie Mutsaers was al langer in de race voor de Tilburgse vestiging, voorheen bekend onder de naam Gianotten. Daartoe was onder meer ook een crowdfundingsactie gestart.

De winkel in Den Bosch krijgt als nieuwe eigenaar de huidige winkelmanager André Stikkers. Deze vestiging gaat verder onder de oude naam Adr. Heinen. Overnamebedragen zijn niet bekendgemaakt.

Oude naam
Twee andere onderdelen van Polare kregen dinsdag een nieuwe eigenaar. Het vroegere Scheltema in Amsterdam werd verkocht aan Novamedia, dat de winkel zijn oude naam teruggeeft. De acht Vlaamse winkels van Polare gaan samen verder onder hun oorspronkelijke naam De Slegte. Jan Bernard de Slegte, de vroegere eigenaar, heeft die boekenzaken teruggekocht.

Voor de winkel in Eindhoven (Van Piere) was als eerste al een doorstart gerealiseerd. De curator is nog in gesprek met verschillende partijen die vestigingen van Polare willen overnemen. De onderhandelingen voor Polare Rotterdam (Donner) bevinden zich in een vergevorderd stadium, maar er zijn nog geen handtekeningen gezet.

Polare ging eind februari failliet. De curator probeert sindsdien de winkels apart of in groepjes te verkopen. Intussen blijven de vestigingen gewoon open. De winkelketen ontstond door de samenvoeging van Selexyz en De Slegte. Tot de keten horen bekende boekwinkels als het voormalige Broese (Utrecht), Dominicanen (Maastricht) en Verwijs (Den Haag).

Meer over