Update

Opnieuw lid Hells Angels opgepakt

De Nationale Recherche heeft maandag in Amersfoort opnieuw een lid van de Hells Angels aangehouden. Deze zogenoemde 'sergeant at arms' werd gearresteerd op verdenking van handel in vuurwapens en hard- en softdrugs, meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

ANP/Redactie
© ANP Beeld
© ANP

Bij de doorzoeking van vijf woningen en een garagebox in Amersfoort en Putten zijn 20 wapens gevonden. Het gaat onder meer om twee geweren, twee revolvers, acht pistolen, een merkloze schietpen, een stroomstootwapen, een boksbeugel en honderden scherpe patronen.

Behalve de 52-jarige Hells Angel zijn nog twee mannen (52 en 48 jaar) en twee vrouwen (50 en 41 jaar) uit Amersfoort en Putten opgepakt. In hun woningen legde de politie verder beslag op ongeveer 130 gram cocaïne, een zak met 100 xtc-pillen, 250 gram amfetamine, versnijdingsmiddel en op nog ruim een halve kilo hennep. Verder zijn mobiele telefoons, administratie, usb-sticks in beslag genomen.

40 strafrechtelijke onderzoeken
Onlangs zijn in de zaak rondom de afpersing van een Arnhemse horecaondernemer vier Hells Angels in de boeien geslagen. Zij zouden samen de exploitant van een uitgaansgelegenheid hebben afgeperst. Vermoedelijk deed deze ondernemer na bedreiging met een vuurwapen en lichamelijk geweld in september afstand van de belangen in zijn bedrijf.

De politie is in de afgelopen 3 jaar ten minste 40 strafrechtelijke onderzoeken begonnen naar leden van motorclubs, schreef minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) recent in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens hem is er sprake van ernstige en hardnekkige problematiek rond zogenoemde 'outlawbendes'. Leden van deze motorclubs worden in verband gebracht met intimidatie, afpersing, geweld en vuurwapenbezit.

Meer over