Opnieuw lichamen gevonden in rampschip Concordia

Opnieuw zijn er lichamen gevonden in het rampschip Costa Concordia. Autoriteiten spraken vandaag over vier lichamen die in een vertrek dat onder water lag zijn aangetroffen. De lichamen zouden in verre staat van ontbinding zijn.

Redactie/ AP/ AFP
null Beeld reuters
Beeld reuters

De lichamen worden momenteel geborgen. Een woordvoerder van de Italiaanse overheidsdienst, verantwoordelijk voor het onderzoek naar de ramp, liet aan persbureau AFP weten geen mededelingen te kunnen doen over de identiteit van de slachtoffers.

Reddingswerkers die werden geïnterviewd door het Italiaanse persbureau ANSA, zeggen tussen de lijken het lichaam van een vijfjarig Italiaans meisje te hebben herkend. Het meisje wordt samen met haar vader sinds de ramp vermist.

Het cruiseschip Costa Concordia liep 13 januari op de rotsen vlak voor de kust van het eiland Giglio, circa 135 kilometer ten noordwesten van Rome. Het schip met in totaal 4229 mensen aan boord, kapseisde snel. Daarbij zijn waarschijnlijk 32 opvarenden om het leven gekomen. Nog steeds zijn niet alle slachtoffers teruggevonden.

undefined

Meer over