Opnieuw dochter voor Annemarie en Carlos

Prinses Annemarie is donderdag bevallen van een dochter. Het meisje heet Cécilia Maria Johanna Beatrix. Het is de tweede dochter voor de prinses en haar man prins Carlos de Bourbon de Parme. Dat liet een woordvoerster van het echtpaar vrijdagavond weten.

Redactie
Prins Carlos arriveert met zijn vrouw Annemarie bij de Nieuwe Kerk in Amsterdam voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Beeld anp
Prins Carlos arriveert met zijn vrouw Annemarie bij de Nieuwe Kerk in Amsterdam voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander.Beeld anp

De bevalling had plaats in het Haagse Bronovo Ziekenhuis, waar de prinses begin oktober was opgenomen. Cécilia Maria Johanna Beatrix werd om 14.07 uur geboren. Ze woog 1500 gram. Prinses Annemarie was eind november uitgerekend. Moeder en kind maken het goed, maar zullen uit voorzorg nog enige tijd in het ziekenhuis blijven.

Prinses Annemarie en prins Carlos de Bourbon de Parme kregen vorig jaar mei hun eerste dochter, Luisa Irene. Annemarie Gualthérie van Weezel is als journalist werkzaam bij de NOS. Prins Carlos de Bourbon de Parme is de oudste zoon van prinses Irene en Carlos Hugo de Bourbon de Parme. Hij is directeur van het Institute for Sustainable Innovation and Development INSID.

Meer over