Opnamen film over koningin Beatrix begonnen

AMSTERDAM - De opnamen van de film Majesteit van regisseur Peter de Baan zijn maandag begonnen. Majesteit biedt een speculatief kijkje achter de schermen van het Nederlandse koningshuis, kondigde filmdistributeur A-Film maandag aan.

De opnamen vinden plaats in Nederland, België en Zuid-Afrika. Majesteit is een speelfilm over koningin Beatrix. Actrice Carine Crutzen (Oud Geld, De Daltons, Vuurzee) neemt de hoofdrol van de koningin op zich. Gijs Naber (Zomerhitte, Zwartboek) speelt prins Willem-Alexander.

Peter de Baan en scriptschrijver Ger Beukenkamp waren eerder verantwoordelijk door de televisiefilms De kroon (2005, over de politieke complicaties rond het huwelijk van Willem-Alexander en prinses Máxima) en De prins en het meisje (2007, over het huwelijk tussen prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit).

Alles is liefde

De overige rollen worden gespeeld door Jeroen Willems (prins Claus), Eelco Smits (prins Johan Friso), Hadewych Minis (prinses Máxima) en Marcel Hensema (premier Balkenende).

De productie is in handen van San Fu Maltha (Fu Works) en Frans van Gestel (IDTV Film), die eerder samen verantwoordelijk waren voor Alles is liefde en Zwartboek.

De film komt in september 2010 in de bioscoop. (ANP)

Actrice Carine Crutzen. ANP Beeld
Actrice Carine Crutzen. ANP
Meer over