Ophef over schaars geklede barista in Italiaans dorpje

Laura Maggi, een barvrouw die cappuccino's en bier uitsluitend in sexy outfits serveert, kan rekenen op een flinke klantenkring. Maar ze haalt zich ook de woede op de hals van de vrouwelijke helft van het Italiaanse dorpje waar ze werkt, zo schrijven verschillende media.

Redactie
© Facebook Beeld
© Facebook

Na acht rustige jaren is 'Le Cafe' in Bagnolo Mella, in de buurt van Brescia, plotseling een hotspot. Vooral voor mannen, die massaal naar het cafeetje toe komen. Ze komen voor de mooie en schaars geklede Laura Maggi (34).

Dubbel geparkeerd
Volgens lokale media staan in nabije straten van het populaire café auto's dubbel geparkeerd. De vrouwelijke burgemeester van het plaatsje zou zich zelfs genoodzaakt zien om maatregelen te treffen. Ze overweegt het verkeer in de buurt via een noodwet een beperking op te leggen.

De cafébazin stelt zich niet bepaald terughoudend op. De muren van het kroegje zijn versierd met vakantiefoto's waarop Maggi in bikini poseert. De populariteit van de Italiaanse heeft ook Facebook bereikt: daarop heeft Maggi nu al 5.000 vrienden. 'Ik maak gewoon een beetje onschuldig plezier in mijn café', verklaart de barista.

Vrouwen

De vrouwen en vriendinnen van de mannen die massaal naar 'Le Cafe' trekken, denken daar echter anders over. Zij zouden woedend zijn en een klacht hebben ingediend bij de gemeenteraad. 'Ik zie echt het probleem niet', wuift Maggi de ophef weg. 'Als hun mannen zo graag naar hier komen is dat toch mijn fout niet?'

De zaak heeft zelfs de opiniepeiling van een lokale krant gehaald. Daarin stelt 46 procent van de respondenten dat de partners van de mannelijke klanten zich maar eens moeten afvragen 'waarom mannen Laura verkiezen boven hun eigen vrouw'.

© Facebook Beeld
© Facebook
Meer over