Opgepakte Duitser verdacht van zes gewapende overvallen

De gevaarlijke Duitser die gisteren is gearresteerd in Enschede, is volgens de politie de afgelopen tijd betrokken geweest bij zeker zes gewapende overvallen in de Nederlands-Duitse grensstreek. De politie denkt dat hij nog meer overvallen in de grensstreek op zijn naam heeft staan. Ook stal hij een auto en roofde hij tweemaal een voertuig van een argeloze voorbijganger.

redactie
Foto ter illustratie. Beeld anp
Foto ter illustratie.Beeld anp

Dat liet de politie donderdag weten. Het rechercheteam is op zoek naar een vermoedelijk Oost-Europese vrouw, die maandagavond een vluchtauto bestuurde, nadat de 29-jarige man een tankstation in het Twentse Glanerbrug had overvallen en daarbij op een medewerker had geschoten. Het tweetal reed naar het Duitse Gronau en dwong daar een man om hen naar het station te brengen onder dreiging met een vuurwapen. De auto lieten ze in Gronau staan.

Maandagavond hield de politie een man (41) en een vrouw (30) uit Hengelo (O.) aan voor de overval op het tankstation, maar deze twee zijn donderdag weer vrijgelaten. Ze hadden er volgens de politie niets mee te maken.

Meer over