Update

Op een na drukste spits van 2018 tot nu toe

Op de snelwegen was het maandagochtend rommelig en druk. Mede door de voortdurende regenval stond er 1000 kilometer file, meldt de ANWB. Het was daardoor de op een na drukste spits van 2018 tot nu toe.

ANP/Het Parool
null Beeld anp
Beeld anp

In verband met een aanrijding was op de A10 de oostbuis van de Zeeburgertunnel van Amsterdam naar Zaandam tijdelijk afgesloten. De politie onderzocht het ongeluk en verrichte bergingswerkzaamheden. Ook stond het verkeer op de A10 van Watergraafsmeer naar De Nieuwe Meer zeker tien minuten stil bij de afrit Volendam.

Op de A9 van Alkmaar naar Amstelveen vormde zich ruim een uur een file bij knooppunt Rottepolderplein, ter hoogte van Uitgeest.

Op de A44 bij knooppunt Burgerveen was er meer dan een half uur vertraging na een ongeluk met vijf auto's. De berging koste automobilisten bijna een uur extra tijd. Ongelukken op de A15 en A50 zorgden voor drukte rond Arnhem, en ook rond Den Bosch en Eindhoven verliep de spits moeizaam.

Bij de Van Brienenoordbrug richting Rotterdam was geduld een schone zaak, want daar gebeurden meerdere ongelukken. Ook op de A2 richting Utrecht bij Waardenburg stonden lange files. De A9 was eveneens aan de beurt: tussen Velsen en Rottepolderplein moesten automobilisten ook langer dan een half uur wachten.

Een uur extra was de reistijd op de A2 Maastricht richting Eindhoven bij Leende, en drie kwartier op de A4 van Rotterdam naar Den Haag voor Delft.

Meer over