Oostenrijkse kranten treuren om Friso

Het trieste nieuws over het ernstige hersenletsel van prins Friso stond zaterdag prominent in de Oostenrijkse kranten. 'Een zware slag voor de koninklijke familie', kopte de Tiroler Tageszeitung op de voorpagina.

Redactie
null Beeld

De krant wijdde binnenin nog een hele pagina aan Friso, met een reportage uit Lech en een uitleg over hoe iemand in coma terechtkomt.

De populistische Kronen Zeitung, de grootste krant van Oostenrijk, plaatste op de voorpagina een grote foto van Friso en een kleine foto van een treurende prinses Mabel. 'De prins zal niet meer ontwaken', luidt de kop.

Volgens de krant kregen Nederlandse journalisten tranen in de ogen toen ze vrijdag in het ziekenhuis van Innsbruck hoorden dat Friso misschien nooit meer bij bewustzijn zal komen. Ook heeft de Kronen Zeitung een portret van Mabel, die op jonge leeftijd haar vader verloor.

In de toonaangevende Die Presse is het nieuws op pagina 11 beland, al is het wel meer dan een halve pagina. De koninklijke familie gaat volgens de krant 'door een dal van tranen'. Die Presse speculeerde dat de tragedie met Friso een troonswisseling wel eens zou kunnen bespoedigen.

null Beeld
Meer over