Oost wil evenementen op stadsstrand

Het Paradijsplein en omgeving, links de Indische Buurt, rechts de Linnaeuskade. De geplande woningbouw is gestrand in de huizencrisis. Foto © Jean-Pierre Jans Beeld
Het Paradijsplein en omgeving, links de Indische Buurt, rechts de Linnaeuskade. De geplande woningbouw is gestrand in de huizencrisis. Foto © Jean-Pierre Jans

Op het stadsstrand op het Paradijsplein in Oost komen deze zomer zo goed als zeker een grote, tijdelijke horecazaak en evenementen. Buurtbewoners zijn zich 'kapotgeschrokken' en vrezen grote overlast.

Het gebouw, dat East Village moet gaan heten, naar de populaire New Yorkse wijk, wordt geplaatst in opdracht van het stadsdeel en is bedoeld als promotie van het bouwproject Oostpoort, de nieuwe woonwijk waar het plein onderdeel van is. De horecazaak mag in elk geval tot eind 2013 blijven.

Naast een bouwkeet van bijna driehonderd vierkante meter - met een keuken, toiletten en zaaltjes die verhuurd kunnen worden - moeten er een terras van vijfhonderd vierkante meter komen, een speeltuin, een bibliotheek en een stadsstrand van tweeduizend vierkante meter.

Het stadsdeel is al in gesprek met een horecaondernemer die de zaak wil exploiteren en die op het terrein ook evenementen mag gaan organiseren.

Het stadsdeel moet nog wel het bestemmingsplan voor het gebied wijzigen om de komst van de horecazaak mogelijk te maken. (Jasper Karman)

Meer in Het Parool van vandaag.

Foto Jean-Pierre Jans, jeanpierrejans.nl

Meer over