Oost-Duitsland krijgt eigen Corsa

RÜSSSELSHEIM - Opel viert deze maand zijn twintigjarige jubileum in Oost-Duitsland met een bijzondere Corsa. Vanaf half maart is de Corsa Eisenach verkrijgbaar bij dealers in de Oostduitse deelstaten.

De speciale Corsa is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood of goudgeel, de kleuren van de Duitse vlag en is voorzien van het embleem van de Wartburg, na de Trabant het bekendste automerk uit de DDR. Dit heeft Opel maandag laten weten.

Op 10 maart 1990 sloot Opel de eerste twintig contracten met dealers in Oost-Duitsland. In oktober van dat jaar werd in Eisenach, in samenwerking met de vroegere Oostduitse automobielfabriek, de eerste Opel gebouwd, een Vectra.

In 1992 nam Opel een nieuw assemblagebedrijf in gebruik in Eisenach, waar destijds alleen Corsa's werden gemaakt. Kort geleden liep daar de 2,5 miljoenste auto van de band. (ANP)

De speciale Corsa is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood of goudgeel, de kleuren van de Duitse vlag en is voorzien van het embleem van de Wartburg, na de Trabant het bekendste automerk uit de DDR. ANP Beeld
De speciale Corsa is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood of goudgeel, de kleuren van de Duitse vlag en is voorzien van het embleem van de Wartburg, na de Trabant het bekendste automerk uit de DDR. ANP
Meer over