Update

Ook op laatste dag Cito-toets problemen

Ook de laatste dag van de Cito-toets verloopt niet geheel vlekkeloos. Scholen die willen inloggen op de digitale toets kunnen, ondanks de inspanningen van het Centraal Instituut voor Toetsontwikkeling (Cito), hinder ondervinden.

ANP/Redactie
© ANP Beeld
© ANP

Dat maakte de instantie die de toetsen voor leerlingen van groep 8 maakt vandaag bekend. Ook tijdens de eerste twee dagen van de toets waren er problemen bij het inloggen.

'De problemen zijn wel minder geworden in vergelijking met dinsdag en woensdag', verklaarde een woordvoerder van Cito. 'Maar met name het inloggen verloopt nog niet vlekkeloos.'

Zo'n 162.000 basisschoolleerlingen op ongeveer 6200 scholen doen mee aan de driedaagse toets die dinsdag begon. Op de eerste dagen waren er forse problemen bij het inloggen voor de digitale toets. Ook was de telefooncentrale van Cito dinsdag overbelast. Zo'n 2000 scholen hebben een of meerdere leerlingen die de toets digitaal maken, bijvoorbeeld omdat ze dyslectisch zijn.

Leerlingen van scholen die er vandaag, maar ook eerder, niet in slaagden in te loggen, hoeven volgens het Cito niet te vrezen dat ze de test niet kunnen maken. De digitale toets en de zogeheten niveautoets mogen tot respectievelijk medio april en 24 februari worden afgenomen.

Meer over