Ook morgen verkeershinder door winterweer

Ook morgenochtend ondervindt het verkeer mogelijk hinder van het weer. De avondspits van vandaag is een van de drukste van dit jaar tot nu toe. Rond 17.30 uur stond er ruim 350 kilometer file. Oorzaken zijn sneeuwbuien die van van noord naar zuid trekken en verschillende ongevallen, vooral rond Rotterdam.

Redactie
Ter illustratie: Verkeer trotseert de sneeuw op snelweg A9 nabij Amstelveen Beeld anp
Ter illustratie: Verkeer trotseert de sneeuw op snelweg A9 nabij AmstelveenBeeld anp

Omstreeks 17.30 uur, op het drukste moment, stond er nog ruim 350 kilometer in het hele land. Volgens de ANWB was dat de op een na drukste avondspits van dit jaar tot nu toe. Op de avond van 29 januari stond er 400 kilometer file.

De A1 richting Deventer tussen Markelo en Lochem is vanavond na een urenlange stremming vrijgegeven. Daar was bij een ongeluk in de ochtend een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wehl om het leven gekomen toen twee vrachtwagens op elkaar botsten. Een van de vrachtwagens vervoerde eieren. De restanten daarvan waren lastig te verwijderen, aldus Rijkswaterstaat.

De A50 tussen Veghel en Ravenstein is in noordelijke richting zelfs helemaal afgesloten.

Nieuwe sneeuwbuien

Vannacht trekken sneeuwbuien vanuit het noorden over Nederland in zuidelijke richting. Plaatselijk kan er een aantal centimeters sneeuw vallen, die dankzij de vorst zal blijven liggen. De ochtendspits zal naar verwachting dan ook hinder ondervinden van die sneeuw, zo waarschuwde de VerkeersInformatieDienst. De VID verwacht een zware spits met veel lange files.

Het is nog wat lastig te voorspellen waar die sneeuw zal vallen. Meteorologen denken dat vooral het kustgebied kan rekenen op de winterse neerslag. De VID raadt weggebruikers aan de verkeersinformatie op donderdagochtend te volgen.

Meer over