Ook moeder en dochter overlijden na ongeval A35

Een 21-jarige vrouw uit Zoetermeer en haar moeder van 48 jaar zijn in de afgelopen nacht overleden aan de gevolgen van een aanrijding zondagavond op de snelweg A35, ter hoogte van Bornerbroek bij Almelo. Dat heeft een woordvoerster van de politie in Twente vanmorgen gezegd.

ANP/Redactie
Op de plek waar de A35 versmalt van drie naar twee rijstroken kwamen de beide auto's in botsing en belandden ze in het ijskoude water naast de weg. © Streetview Beeld
Op de plek waar de A35 versmalt van drie naar twee rijstroken kwamen de beide auto's in botsing en belandden ze in het ijskoude water naast de weg. © Streetview

Eerder overleden al twee broertjes van 7 en 8 jaar uit Zoetermeer en een 8-jarig meisje uit Deventer en haar 40-jarige vader. Een 38-jarige man uit Zoetermeer is als enige nog in leven.

De auto met de familie uit Zoetermeer kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met de auto waarin de vader en zijn dochter uit Deventer zaten. Dat gebeurde precies op de plek waar de A35 versmalt van drie naar twee rijstroken. Beide auto's kwamen in het ijskoude water van een vaart naast de weg terecht.

Brandweerduikers haalden de zeven inzittenden met spoed uit het water, maar zes slachtoffers waren al buiten bewustzijn. Voor zover bekend is de toestand van de 38-jarige Zoetermeerder stabiel.

Meer over