Ooggetuige: kapitein Costa Concordia sprong zelf in reddingsboot

Francesco Schettino, de kapitein van de Costa Concordia, is tijdens de ramp op 13 januari 2012 in een reddingsboot gesprongen. Dit heeft een ooggetuige maandag verklaard voor de rechtbank in het Toscaanse Grosseto. Schettino zelf verklaarde na de ramp dat hij per ongeluk in de reddingsboot was gevallen.

Redactie
De Costa Concordia. Beeld AFP
De Costa Concordia.Beeld AFP

De getuige Stefano Iannelli, die aan boord van de Costa een opleiding deed, sprong kort na Schettino in dezelfde reddingsboot. Kort na het vertrek van die boot kapseisde de Costa. De brug waar Schettino en Iannelli zich hadden bevonden, kwam daarbij onder water te liggen, aldus de getuige volgens het Italiaanse persbureau ANSA.

Schettino wordt beschuldigd van doodslag, verantwoordelijkheid voor de ondergang van zijn schip en het ongeoorloofd verlaten ervan. Zijn cruiseschip met circa 4000 opvarenden liep op een rots voor de kust van het eilandje Giglio, in de Middellandse Zee voor de kust van Toscane. Zeker 32 mensen verloren het leven bij de ondergang van de 290 meter lange Costa Concordia.

Francesco Schettino. Beeld REUTERS
Francesco Schettino.Beeld REUTERS
Meer over