Ontvoerders jongen (18) Utrecht eisten miljoenen losgeld

De mannen die eind november vorig jaar een 18-jarige jongen uit Utrecht ontvoerden, eisten miljoenen euro's losgeld van zijn familie. De jongen is na een week door een arrestatieteam van de politie bevrijd zonder dat er losgeld is betaald.

ANP/Redactie
De Victoria Regiadreef in Utrecht. © Streetview Beeld
De Victoria Regiadreef in Utrecht. © Streetview

Dat heeft de politie in Utrecht vandaag bekendgemaakt. Vanavond besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Vier verdachten zijn aangehouden, maar er waren mogelijk nog meer mensen bij de ontvoering betrokken, denkt de politie.

De jongen werd voor zijn huis aan de Victoria Regiadreef in Utrecht door drie ontvoerders in een auto geduwd. Elders in Utrecht werd hij overgeladen in een busje en, naar later uit recherchewerk bleek, naar een caravan aan de Anton Philipslaan in Hilversum gebracht.

Na een week deed de politie daar een inval en bevrijdde de jongen. Twee mannen van 21 en 31 jaar uit Hilversum en een vrouw van 27 uit die plaats werden aangehouden. Een 30-jarige Utrechter vluchtte, maar kon later worden opgepakt. Op tv zijn dinsdagavond beelden te zien van een man naar wie de politie op zoek is.

Meer over