Update

Ontvoerde Nederlander Filipijnen nog spoorloos

De Filipijnse autoriteiten zijn er niet in geslaagd de Nederlandse man die gisteren is ontvoerd in de cruciale uren na de ontvoering te vinden, ondanks de inzet van honderden militairen. Dat heeft een zegsman van het Filipijnse leger donderdag laten weten.

ANP

Het is nog niet bekend wie er achter de ontvoering zit. Achter eerdere ontvoeringen in het zuiden van de Filipijnen zat Abu Sayyaf, een afscheidingsbeweging bestaande uit islamitische terroristen die banden heeft met al-Qaeda. De woordvoerder van het leger zegt niet uit te sluiten dat Abu Sayyaf achter de kidnap zit.

De Nederlandse man was samen met een Zwitser en twee gidsen vogels aan het bekijken op de eilandengroep Tawi Tawi, vlak bij het Maleisische deel van het eiland Borneo. De gidsen wisten te ontkomen, de samen met de Nederlander ontvoerde Zwitser niet.

Een politiewoordvoerder zei dat een van de twee ontsnapte gidsen inmiddels in contact met de politie is gekomen. 'Hij is nu bij ons', zei de politiewoordvoerder. 'We gaan nu verder met de zoektocht naar de twee ontvoerde buitenlanders.'

Sinds vorig jaar zijn er 12 buitenlanders ontvoerd in de Filipijnen. Vijf van hen worden nog steeds vastgehouden.

Meer over