Onderzoek naar pedofiel in zaak Maddie

Kate (rechts) and Gerry McCann, ouders van de verdwenen Britse peuter Madeleine. Foto EPA Beeld
Kate (rechts) and Gerry McCann, ouders van de verdwenen Britse peuter Madeleine. Foto EPA

LONDEN - Detectives in dienst van de McCanns, de ouders van de verdwenen Britse peuter Madeleine, zijn een onderzoek begonnen naar een veroordeelde pedofiel. De 64-jarige man woonde destijds in de buurt van het Portugese Praia da Luz, waar het kind ruim twee jaar geleden verdween tijdens een vakantie. Dat berichtten Britse media vrijdag.

Een Brits stel, dat de man destijds in Portugal ontmoette, heeft recentelijk alarm geslagen. De pedofiel trok destijds met zijn nu 33-jarige Duitse vrouw en zes kinderen rond in Zuid-Portugal. Hij zou het stel onder meer hebben verteld, dat zigeuners zijn blauwogige, blonde dochtertje wilden kopen. Madeleine was ook blond.

De man, een voormalig visser en kermismedewerker, is drie keer veroordeeld wegens zedendelicten met jonge meisjes. De Britse politie is naar hem op zoek vanwege mogelijke betrokkenheid bij andere zedendelicten. De man stond jarenlang op een lijst van meest gezochte pedofielen.

In de Britse krant The Daily Mirror wordt de pedofiel geciteerd en beweert hij dat hij niets met de zaak Maddie McCann te maken heeft. De dag dat ze verdween, was hij naar eigen zeggen op een markt op 50 kilometer van Praia da Luz. Momenteel ligt hij in een Duits ziekenhuis waar hij wordt behandeld voor kanker. (ANP)

Meer over