Onderwijzer voerde sperma aan geblinddoekte leerlingen

Een 61-jarige onderwijzer uit Los Angeles is gisteren gearresteerd nadat foto's waren opgedoken waarop hij leerlingen misbruikt. Kinderen in zijn klas werden geblinddoekt en soms gemuilkorfd. Daarna liet de onderwijzer kakkerlakken over hun gezicht kruipen. Ook liet hij leerlingen zijn sperma doorslikken.

Redactie

Het bedrijf dat de foto's afdrukte, maakte bij de politie melding van de inhoud. Onder de foto's bevinden zich afbeeldingen van meisjes die een lepel naar hun mond brengen waarop zich een witte vloeistof bevindt. Ook tonen foto's de leerkracht terwijl hij zijn arm om kinderen heen heeft geslagen of hun mond afdekt met zijn hand. Op sommige beelden is te zien dat kinderen grote, levende kakkerlakken op mond en gezicht hebben.

Sporen van sperma
Volgens de politie beklaagden kinderen zich niet over het gedrag van hun leerkracht, omdat hij hun voorhield dat het om een spel ging. Wel lijken sommigen thuis te hebben verteld dat ze een vies smakende vloeistof hadden moeten doorslikken. Op een lepel en een plastic bakje in het klaslokaal werden sporen van sperma van de docent aangetroffen. Op dit moment wordt onderzocht of kinderen daardoor zijn besmet met seksueel overdraagbare aandoeningen.

Zwaardere aanklacht
Het gaat om ten minste 23 kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar. Het misbruik zou zich hebben afgespeeld tussen 2008 en 2010 en kwam vorig jaar al aan het licht. De politie zei gisteren te hebben gewacht met de arrestatie om een zwaardere aanklacht te kunnen indienen. In de tussentijd was de verdachte onder toezicht geplaatst. De school heeft hem vorig jaar meteen ontslagen.

Verbolgen
Ouders beklagen zich over de gang van zaken. Ze zijn verbolgen dat ze gedurende het onderzoek niet zijn ingelicht. 'Hoe lang heeft hij zijn gang kunnen gaan?', zei een moeder van twee schoolkinderen tegen het persbureau AP.

Meer over