Ondernemer Bart van Olphen opent Fish Tales-winkel in Albert Heijn

Duurzame visonderneming Fish Tales, van ondernemer Bart van Olphen, opent maandag zijn eerste shop-in-shop voor verse vis in de Albert Heijn op het Gelderlandplein.

Joep School
De eerste shop-in-shop van Fish Tales zit in de Albert Heijn op Gelderlandplein. Beeld Fish Tales
De eerste shop-in-shop van Fish Tales zit in de Albert Heijn op Gelderlandplein.Beeld Fish Tales

Het assortiment van de vismarkt bestaat uit een brede selectie verse vis, schaal- en schelpdieren op ijs, huisgemaakte verse vismaaltijden, gemarineerde, gerookte en gebakken visproducten en ter plekke schoongemaakte haring.

Fish Tales is het bedrijf van Bart van Olphen, een bekend gezicht in Amsterdam als het gaat om vis. In 2002 begon hij in de Utrechtsestraat al een winkel genaamd Fishes.

De winkel leek aanvankelijk een succes te zijn, het bedrijf groeide tot vier vestigingen in de stad, maar ging toch in 2012 failliet, voornamelijk omdat hij niet op de sterke groei was voorbereid.

Droom
Van Olphen ging er een jaar tussenuit, bezocht veel vissers over de hele wereld en kwam in 2013 terug met Fish Tales, dat al snel met verpakte vis in de Albert Heijn lag. Ook is hij bekend van Instagram-account bartsfishtales, waarop ook Jamie Oliver wel eens langskomt. Daarnaast schreef hij een aantal kookboeken, met als doel het koken met vis makkelijker te maken.

Van Olphen: "In dat licht is dit een droom die werkelijkheid wordt, vis op ijs bij Albert Heijn. Met onze nieuwe winkel kunnen we de klanten van de grootste supermarkt van Nederland kennis laten maken met de lekkerste vis, afkomstig van die fantastische vissers met wie we intensief samenwerken."

Hij hoopt op korte termijn ook in andere vestigingen van de supermarkt een shop-in-shop van Fish Tales te openen.

Meer over