Omwonenden klagen Hema aan om geluid luchtinstallatie

Omwonenden van de Hema aan de Ferdinand Bolstraat gaan procederen tegen de winkelketen. Ze hebben het idee dat ze langs een snelweg wonen, sinds de Hema in november een enorme luchtverversingsinstallatie op het dak plaatste.

Redactie
De luchtverversingsinstallatie van de Hema. Foto © Elmer van der Marel. Beeld
De luchtverversingsinstallatie van de Hema. Foto © Elmer van der Marel.

De bewoners klagen over het gezoem van de installatie, die zo'n 15 bij 6 meter is en van 's morgens 7 uur tot 's avonds 7 uur aanstaat.

De bewoners zijn naar eigen zeggen van tevoren niet geïnformeerd en gingen verhaal halen bij de Hema toen de bouw van de installatie begon. Naar toen bleek had stadsdeel Zuid in de stadsdeelkrant begin augustus het voornemen voor het verlenen van de vergunning gepubliceerd. Maar de bewoners voelen zich misleid door het stadsdeel, omdat niemand kon vermoeden dat het om zo'n omvangrijke installatie ging. En ze zijn boos dat de welstandscommissie akkoord is gegaan met de optische vervuiling van het binnenterrein.

De Hema laat weten het te betreuren dat de bewoners de verbouwing gaan aanvechten. Volgens een woordvoerster was de installatie nodig om aan de Arbowet te blijven voldoen, en een alternatieve plek voor de installatie was er niet. Volgens de Hema blijft het geluid ook binnen de toegestane norm. Stadsdeel Zuid meldt dat alles volgens de gewone procedures is verlopen.

Lees vandaag meer in Het Parool.

undefined

Meer over