OM Suriname wil vrijspraak voor zendelingen

Het Openbaar Ministerie (OM) in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo heeft vandaag vrijspraak gevraagd voor het Nederlandse zendelingenpaar Henk en Hermine de G. Het stel staat in Suriname terecht op verdenking van misbruik en mishandeling van kinderen in hun kindertehuis Lobi-Blesi.

ANP

De Nederlandse advocaat van het paar, Geert-Jan van Oosten, toonde zich zeer verheugd over de eis van het OM. 'Fantastisch nieuws', aldus de raadsman, 'en eindelijk gerechtigheid.' Henk de G. geldt als hoofdverdachte in de zaak. Van Oosten heeft altijd betoogd dat de beschuldigingen op drijfzand zijn gebaseerd.

'Ik ben blij dat de officier van justitie inziet dat er een justitiële dwaling dreigde te ontstaan. Die lijkt nu te zijn afgewend', aldus Van Oosten. De rechter kan nog tot een andere slotsom komen. Dit moet blijken op 11 april, de dag van de uitspraak.

Henk de G. woont sinds 2008 in Suriname, voor het verrichten van zendingswerk. Het kindertehuis dreef hij samen met zijn vrouw in het district Commewijne.

Meer over