OM: moordenaar Bennajem bekend

Het dna van de 22-jarige S.L., verdacht van de moord op Rida Bennajem, komt overeen met het celmateriaal op de sleutelbos die na de liquidatie naast het slachtoffer is achtergebleven.

Paul Vugts
De zoekachtie naar bewijsstukken die in januari plaatsvond Beeld Elmer van der Marel
De zoekachtie naar bewijsstukken die in januari plaatsvondBeeld Elmer van der Marel

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat ze de match als belangrijk bewijs ziet tegen L. Bennajem was pas 21 jaar, maar werd niettemin in verband gebracht met verscheidene liquidaties, waaronder de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt op 29 december, de moord op de Amsterdamse Marokkaan Najib Bouhbouh in Antwerpen op 18 oktober en de liquidatie van Redouan 'Takka' Boutaka in april vorig jaar in The Shisha Lounge in De Pijp.

Zaterdag 16 maart werd Bennajem zelf geliquideerd, op het trottoir voor zijn woning in de Comeniusstraat in Slotervaart. De sleutelbos die naast Bennajem lag, is van verdachte S.L., erkent diens advocaat Jan-Hein Kuijpers. Hij was die verloren, zegt de raadsman. 'Mijn cliënt ontkent hard en in alle toonaarden dat hij Bennajem heeft vermoord,' zegt Kuijpers. 'Ik ben er ook echt van overtuigd dat hij niets met de liquidatie heeft te maken én dat de recherche dat weet.'

Volgens Kuijpers wil de politie zijn cliënt onder druk zetten informatie te verschaffen over het onderwereldoorlogje waarin recentelijk een trits doden is gevallen. 'Ze hebben hem gewoon van straat getrokken omdat hij allerlei mensen kent uit die zaken,' zegt Kuijpers. L. beroept zich echter op zijn zwijgrecht.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over