OM eist 20 jaar cel voor riviermoord Suriname

Justitie eist twintig jaar cel voor Sharied S. (37), ex-uitbater van café 't Gat van Zuid in de Waalstraat, voor het opzettelijk laten verdrinken van zijn vriendin Aradhana Nazir (29) in de Surinamerivier in Paramaribo in 2015.

Paul Vugts
De Surinamerivvier in Paramaribo, met op de achtergrond de Jules Wijdenboschbrug. Beeld anp
De Surinamerivvier in Paramaribo, met op de achtergrond de Jules Wijdenboschbrug.Beeld anp

Hij wordt bovendien verdacht van verschillende soorten fraude. In het voorjaar van 2015 ging hij met zijn vriendin op vakantie naar Suriname. In de avond van 25 juni dronken ze volgens hem veel rum. Op enig moment zou hij de zwaar benevelde Nazir op een kademuur aan de Surinamerivier hebben gelegd, vlak bij de Jules Wijdenboschbrug.

S. liet haar naar eigen zeggen even alleen om te gaan plassen. Ze moet volgens hem van het muurtje af zijn gerold, de snel stromende rivier in, waarna ze verdronk. De politie ging aanvankelijk uit van een ongeluk, maar gaandeweg rees de verdenking dat S. zijn vriendin opzettelijk had laten verdrinken, mogelijk door haar in het water te duwen.

Verzekeringsgeld
Ze had anderhalve maand voor haar dood een levensverzekering van 300.000 euro afgesloten, plus een uitvaartverzekering voor 10.000 euro. Kort voor haar dood bleek S. verzekeraar Dela te hebben gebeld om te vragen of alles in orde was met de verzekeringen, voor het geval er wat zou gebeuren. Enkele weken na haar dood probeerde hij het verzekeringsgeld te innen.

Enige tijd voor Nazirs dood zou hij tegen een zakenpartner hebben gezegd dat hij een meisje zou laten verdrinken.

Vervalste documenten
Aradhana Nazir bleek zich sinds 2013, toen ze een relatie met S. had gekregen, diep in de schulden te hebben gestoken door woningen, bedrijven en aansluitingen bij nutsvoorzieningen op haar naam te laten zetten. In de visie van justitie moet S. die zaken op haar naam hebben laten zetten uit geldelijk gewin.

Hij bleek volgens justitie ook allerlei documenten te hebben vervalst en leek allerlei fraudes te hebben gepleegd.

In mei 2017 werd S. gearresteerd. Hij ontkent stellig op de dood van zijn vriendin uit te zijn geweest. Zijn advocaat vraagt vrijspraak.

De rechtbank doet uitspraak op 28 februari.

Lees verder: Aradhana viel in het water en verdronk, of werd ze geduwd?

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over