Olympische sporters komen om bij helikoptercrash

Tien mensen zijn maandag om het leven gekomen toen twee helikopters in Argentinië op elkaar botsten. Onder de doden was een Franse filmploeg van zender TF1, die opnames maakte voor het realityprogramma Dropped. Drie Olympische sporters die aan de opnames deelnamen, zijn overleden.

Redactie
Van links naar rechts: bokser Alexis Vastine, zwemster Camille Muffat en zeilster Florence Arthaud. Beeld afp
Van links naar rechts: bokser Alexis Vastine, zwemster Camille Muffat en zeilster Florence Arthaud.Beeld afp

Frankrijk heeft bevestigd dat zeiler Florence Arthaud, zwemster Camille Muffat and bokser Alexis Vastine in één van de gecrashte helikopters zaten. Deelnemers aan de survivalshow Dropped worden door een helikopter in verlaten gebieden achtergelaten en gefilmd terwijl ze proberen voedsel en onderdak te vinden, aldus de BBC.

De botsing gebeurde in het verre westen van Argentinië. Acht doden kwamen uit Frankrijk, de twee andere slachtoffers zijn piloten uit Argentinië. Volgens de eerste berichten heeft niemand de botsing overleefd. Enkele sporters, onder wie, oud-profvoetballer Sylvain Wiltord, oud-wielrenster Jeannie Longo en zwemmer Alain Bernard, overleefden de ramp. Ze deden wel mee aan de survivalshow. Wiltord reageerde via Twitter verbijsterd op het ongeval. ,,Ik treur voor mijn vrienden. Ik tril. Ik ben geschokt. Ik kan de juiste woorden niet vinden.''

De botsing gebeurde in het verre westen van Argentinië. Naast de acht Franse inzittenden overleefden ook de twee Argentijnse piloten de crash niet. Over de oorzaak van de botsing is nog niets bekend. De weersomstandigheden waren goed ten tijde van het ongeluk.

Ook de Nederlandse ambassade in Frankrijk reageerde vanochtend bedroefd. ,,Onze condoleances voor de Fransen en sporters die zijn overleden bij de crash in Argentinië'', twitterde plaatsvervangend ambassadeur Jan Willem Beaujean. De Nederlandse ambassade herhaalde die tweet direct.

Het brandende wrak van één van de gecrashte helikopters. Beeld afp
Het brandende wrak van één van de gecrashte helikopters.Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
Alexis Vastine na zijn bronzen plak bij de Spelen van 2008 in Peking. Beeld REUTERS
Alexis Vastine na zijn bronzen plak bij de Spelen van 2008 in Peking.Beeld REUTERS
null Beeld AFP
Beeld AFP
Camile Muffat won in 2012 bij de Spelen van Londen goud op de 400 meter vrije slag. Beeld ap
Camile Muffat won in 2012 bij de Spelen van Londen goud op de 400 meter vrije slag.Beeld ap
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld AFP
Beeld AFP
null Beeld AFP
Beeld AFP
Voormalig zeilster Florence Arthaud. Beeld afp
Voormalig zeilster Florence Arthaud.Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over