Odeon verkocht aan eigenaar Panama

Odeon, één van de oudste concertzalen van Amsterdam, is verkocht aan Nedstede, de eigenaar van Panama. 'Odeon krijgt een nieuwe verrassende invulling.'

Sophie van Oostvoorn
Odeon, in het midden Beeld Google Streetview
Odeon, in het middenBeeld Google Streetview

Wat deze nieuwe, verassende invullig is, houdt eigenaar Michael van de Kuit nog even geheim: 'Maar het wordt hartstikke leuk. Odeon krijgt een brede horecafunctie, waarbij we de lange geschiedenis in acht nemen.' Nedstede is onder andere eigenaar van discotheek Panama, het College Hotel en verschillende panden op de PC Hooftstraat.

Momenteel is de oude discotheek aan het Singel gesloten voor publiek. Sinds de jaren vijftig werd het pand gebruikt voor verschillende horecagelegenheden: van internationale bar tot discotheek. De laatste uitbater, restaurant Ricardo's, sloot afgelopen december zijn deuren.

Vorig jaar werd de discotheek nog verbouwd om het nieuw leven in te blazen, maar dat mocht niet baten. De tent, inclusief restaurant Ricardo's, moest dicht en is nu verkocht.

Odeon is één van de de oudste concertzalen in Amsterdam, ouder dan bijvoorbeeld het Concertgebouw. In 1838 opende Odeon zijn deuren onder toeziend oog van koning Willem l.

Volgende week wordt meer duidelijk over de nieuwe invulling.

Meer over