Ochtendspits nog erg rustig

Het is dinsdagochtend tegen 7 uur erg rustig op de weg. De ANWB verwacht ook geen drukke ochtendspits. Maar om 13 uur gaan er weer snelwegen (deels) dicht.

Dinsdagochtend zijn de A4, A5, A44 en de N44 gewoon open. Wel zijn er zogenoemde verkeersstops gepland, om de wereldleiders die naar de top in Den Haag willen vrije doorgang te kunnen geven.

Om 13 uur gaan de A5, en de A44 en de N44 richting Den Haag weer dicht. Op de A4 is de rijbaan dan versmald. In de loop van de middag en avond worden de delegaties weer naar Schiphol gebracht. Woensdagochtend om 5 uur zijn de wegen weer vrij.

De verkeersdiensten hadden opgeroepen dinsdag de auto zoveel mogelijk te laten staan, om de avondspits niet uit de hand te laten lopen als er dus weer beperkingen op de wegen gelden. Ook de gemeente Den Haag en de NS adviseren de spitsuren te mijden. Maandag was het ook erg stil op de weg, de automobilist leek alle adviezen te hebben opgevolgd. De VID had nog niet de helft van het totale aantal weggebruikers op de A4 gemeten dan er normaal rijdt.

Meer over