Obama in Amsterdam, goedkoopste kaartjes 1000 euro

De Amerikaanse voormalige president Barack Obama is vrijdag in Amsterdam. Hij is de publiekstrekker op een groot evenement over leiderschap in AFAS Live. De goedkoopste kaartjes waren bijna 1000 euro.

ANP
Voormalig president van de Verenigde Staten Barack Obama Beeld anp
Voormalig president van de Verenigde Staten Barack ObamaBeeld anp

Obama zal vanaf 18.00 uur in een uur durend interview met Ben Tiggelaar, een schrijver van managementboeken, zijn visie geven op de thema's leiderschap en verandering. Tiggelaar gaat de ex-president onder meer vragen hoe je als leider andere mensen met je mee kan krijgen. En niet te vergeten: hoe ga je om met tegenslag?

Last minute aanhaken om een glimp van Obama op te vangen is niet meer mogelijk. Het evenement is uitverkocht.

Het is onduidelijk hoeveel Obama verdient aan het optreden. Van Amerikaanse presidenten is bekend dat ze na hun presidentschap hoge bedragen vragen voor dit soort schnabbels. Bill Clinton is bijvoorbeeld ook een zeer gewild spreker en hij verdient er jaarlijks miljoenen dollars mee. Obama, die van 2009 tot 2017 in het Witte Huis woonde, zou voor sommige speeches al zo'n 400.000 dollar hebben opgestreken.

Sprekers
De organisator van het zogeheten Forward Thinking Leaderschip-seminar is DenkProducties. Dat bedrijf is gespecialiseerd in dit soort evenementen. Andere uitgenodigde sprekers zijn bijvoorbeeld leiderschapscoach Marshall Goldsmith en onderhandelexpert Dan Shapiro.

Ook de Nederlandse ondernemers Ali Niknam, bekend van onlinebank Bunq, en Alexander Klöpping van digitale nieuwskiosk Blendle zijn in het dagprogramma opgenomen.

Lees ook: Obama naar Amsterdam voor seminar: 'Obama komt niet voor een fles wijn' en Obama, dit moet je echt eens doen in Amsterdam

Meer over