Nu ook ophef om campagnesong Romney

Het zit de Republikeinse presidentskandidaten in de Verenigde Staten niet mee. Hadden eerder deze week de componisten van Eye of the Tiger laten weten dat ze niet willen dat Newt Gingrich hun song nog draait, woensdag was het rapper K'Naan die Mitt Romney het gebruik van zijn nummer Wavin' Flag wil ontzeggen.

Redactie

Wavin' Flag was in 2010 een wereldhit voor de in Somalië geboren en in Canada woonachtige rapper. Dat gebeurde nadat Coca-Cola besloot het nummer te verheffen tot themasong van zijn reclamecampagne rondom het WK voetbal in Zuid-Afrika.

Romney niet, Obama wel
K'Naan kwam erachter dat Mitt Romney zijn nummer liet horen tijdens de toespraak die hij dinsdag hield na zijn overwinning in de Republikeinse voorverkiezingen in de staat Florida. De rapper liet gisteren weten dat Romneys campagneteam hem niet om toestemming heeft gevraagd, en dat hij die zou hebben geweigerd als dat wel was gebeurd. K'Naan zei dat het geen enkel probleem is als Barack Obama zijn nummer nog eens zou willen gebruiken in diens verkiezingscampagne.

K'Naan wilde het gebruik door Romney desnoods door de rechter laten verbieden, maar Romneys woordvoerder heeft intussen laten weten dat de song niet meer tijdens de campagne zal worden gebruikt.

Rapper K'Naan vorig jaar aan de zijde van U2-zanger Bono. Beeld afp
Rapper K'Naan vorig jaar aan de zijde van U2-zanger Bono.Beeld afp
Meer over