'NSS-files' in Den Haag; eerste wegen afgezet

Den Haag heeft vanochtend de eerste files te pakken die met de nucleaire top te maken hebben. Wie vanaf de A44 de stad in wil richting het gebied rond het World Forum, komt op de oude Waalsdorperweg stil te staan. Het gaat om de route via het Hubertusviaduct en de Hubertustunnel, meldt de ANWB.

redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Een dag eerder dan de bedoeling was zijn vandaag De President Kennedylaan, de Johan de Wittlaan en de Professor B.M. Teldersweg tot Madurodam afgesloten voor het verkeer. Dat is een belangrijke doorgaande route langs het World Forum, waar de Nucleair Security Summit (NSS) maandag en dinsdag wordt gehouden. De opbouw van de wegafzettingen voor de top kost meer tijd, meldde de ANWB gisteren.

undefined

Vanaf de Utrechtsebaan (A12) stadinwaarts staat het verkeer vast. Ook op andere plekken in de stad kleuren wegen op de ANWB-kaart donkerrood vanwege files. Of die te maken hebben met de wegafsluitingen is niet duidelijk. De snelwegen net buiten Den Haag zijn ook druk, maar dat heeft op de A4 eerder te maken met een eerder geval van pech en de regen dan met de NSS, aldus de ANWB. Mensen die de A4 vanwege dat ongeval wilden mijden en via de A44 naar Den Haag wilden, belanden van de regen in de drup: de A44 is in verband met de NSS-wegafsluitingen ook heel druk.

Treinen
Tijdens de nucleaire top geldt ook een aangepaste treinenloop. Tussen Den Haag en Amsterdam rijden treinen die langer zijn dan gebruikelijk, zo heeft de NS laten weten. In de rest van het land zullen de treinen daardoor soms korter en dus drukker zijn. Treinen tussen Utrecht en Den Haag worden niet verlengd. De treinen rijden daar al op maximale lengte en extra verlengen zou betekenen dat de perrons niet lang genoeg zijn, aldus de NS.

De NS drukt reizigers op het hart tijdens de top zoveel mogelijk buiten de spits richting Den Haag te reizen. Via de websites en apps van de NS en RijdenDeTreinen kunnen reizigers actuele informatie over vertrektijden en treinlengtes krijgen. Werkzaamheden aan het spoor rond Den Haag en de bouwactiviteiten op Den Haag Centraal liggen tijdens de topontmoeting stil.

undefined

Meer over