Update

NS overweegt tweede website met reizigersinformatie

De Nederlandse Spoorwegen overwegen een tweede website te bouwen met reizigersinformatie, mocht de huidige website uitvallen. Dat heeft een woordvoerder van de NS vandaag gezegd naar aanleiding van soortgelijke berichtgeving in het Financieele Dagblad.

ANP/Redactie
De website van de NS. Beeld
De website van de NS.

Een andere optie is volgens de zegsman de capaciteit van de huidige website opschroeven. Dat gebeurde afgelopen jaar ook al. Nu kan de website 24.000 bezoekjes per minuut aan, voorheen waren dat er 7000. Reizigers vragen steeds vaker reisinformatie op via hun smartphones.

Afgelopen vrijdag raakte het treinverkeer ernstig ontregeld door sneeuwval. De website, die reizigers massaal bezochten, viel ook enkele keren uit. Dat kwam onder meer doordat sommige vertragingen of wijzigingen handmatig op de website moeten worden doorgevoerd. Op dat moment is de website onbereikbaar. Een groot deel van de wijzigingen gaat overigens wel automatisch.

Het winterweer zorgt nog steeds voor problemen op het spoor. Tot zeker het einde van de week rijden er minder treinen. De treinen zijn over het algemeen voller en NS raadt dan ook af om te reizen tijdens de spits als dat niet per se nodig is.

Meer over